Traineeship

innoveren in de zorg

Je hoeft niet aan het bed te staan om een serieuze bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de zorg. Tijdens het traineeship werk je 2 jaar aan verschillende projecten binnen Amstelring, in diverse rollen. Naast de ervaringen die je opdoet volg je met je collega-trainees een ontwikkelprogramma. Hier zitten een aantal vaste onderdelen in en een persoonlijk programma in de vorm van coaching en intervisie.

Waarom dit traineeship
écht iets voor jou is

  • 'Learning on the job': je doet praktijkervaring op door te werken aan echte projecten en taken binnen verschillende afdelingen
  • Training en educatie: je krijgt aanvullende cursussen en trainingen, gericht op zowel technische vaardigheden als soft skills
  • Mentorschap: je krijgt een mentor toegewezen uit het senior management, die jou begeleidt en ondersteunt
  • Netwerkmogelijkheden: we geven je de gelegenheid om te netwerken binnen de organisatie
  • Samen doen: je start samen met andere trainees en werkt samen met andere talenten
VIDEO
Trainee Anne-Marthe vertelt over haar traineeship:

Interessante projecten voor jou

Klimaatadaptatief maken van gebouwen

Door het aanbrengen van groene wanden kunnen we een gebouw tot 5 graden koeler maken. Hierdoor maken we het gebouw aantrekkelijker om in te werken en wonen (mensen ervaren minder hittestress), maar ook kunnen we aanzienlijk besparen op stroom en gas. Dit vraagt om technische kennis, maar ook dat je in staat bent om hierover het gesprek aan te gaan met locatiemanagers en een technische dienst waar we welke mogelijkheden kunnen toepassen. 

Duurzame strategieën met Green Teams

Amstelring heeft 4 Green Teams, maar het doel is om in 2025 op minstens 10 Amstelring-locaties een Green Team te hebben. Elk team kiest specifieke voor die locatie eigen onderwerpen uit waar zij die maand of langer initiatieven in willen ontplooien. Jij ondersteunt bij het opzetten van de Green Teams.

CSRD in het jaarverslag

Vanaf 2025 willen we onze duurzaamheidsstrategie met de plannen gaan opnemen in het jaarverslag. Voor deze opdracht vind je het leuk om op bestuurlijk niveau te opereren, met de afdeling control te bespreken hoe een jaarverslag wordt opgesteld, maar tegelijkertijd ook met collega's in gesprek kan gaan op welke manier de materiële onderwerpen nu worden uitgevoerd of later kunnen worden uitgevoerd.

Marketing en communicatie

De zorg en de arbeidsmarkt veranderen. Als trainee vragen we je om mee te denken over goede strategieën waarmee we nieuwe collega's kunnen aantrekken. Maar ook interne communicatie om medewerkers te betrekken bij de duurzaamheidsplannen, het organiseren van het jaarlijks evenement, Green Team communicatie per locatie, enzovoorts. 

Data en digitalisering

We zijn gestart met verschillende initiatieven die uitgevoerd gaan worden om CO2 te reduceren, data en digitalisering spelen hierbij een belangrijke rol. In deze opdracht ga je helpen meerdere dashboards op te zetten, ook op een manier dat we een dashboard kunnen gebruiken in onze communicatie op de locatie waar initiatieven worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan een wedstrijd wie het meeste energie heeft bespaard of de minste voedselverspilling heeft gerealiseerd.

Veelgestelde vragen

1. Voor wie is het traineeship bedoeld?

Het traineeship is bedoeld voor enthousiaste hbo'- of wo-'ers, afgestudeerd in bijvoorbeeld vastgoed, bouwkunde, bedrijfskunde, finance, HR of communicatie. Je hebt bij voorkeur interesse in organisatieontwikkeling, procesverbetering, innoveren en duurzaamheid.

2. Hoe ziet het traineeship eruit?

Het traineeship duurt 2 jaar, waarin je als trainee 3 opdrachten van elk 8 maanden uitvoert. Je krijgt de kans om binnen verschillende afdelingen (zoals vastgoed, de behandelgroep en de centrale ondersteuning) ervaring op te doen.

3. Hoe word ik als trainee begeleid?

Je krijgt per opdracht een mentor die je helpt met het project en jouw ontwikkeling. Daarnaast krijg je individuele coaching, neem je deel aan intervisiemomenten en volg je trainingen en workshops op het gebied van leiderschap, time management en zorggerelateerde onderwerpen. 

4. Welke mogelijkheden heb ik na afloop van het traineeship?

Na jouw traineeship kijken we of er mogelijkheden zijn voor een vaste aanstelling binnen Amstelring. Dit gaat in samenspraak met de coördinator van het traineeship en met jou als trainee. Er is echter geen baangarantie.

5. Wat zijn de criteria om toegelaten te worden tot het traineeship?

Je stuurt ons jouw cv en motivatiebrief via de website. Je mag je motivatie ook ondersteunen met een video of presentatie, stuur daarvoor een link naar jouw video in een Word-document of PDF of je presentatie in een Powerpoint-bestand. Vereiste competenties zijn lef, ondernemerschap, verbindend vermogen, organisatiesensitiviteit en ontwikkelgerichtheid. 

6. Hoe verloopt het selectieproces?

De selectie bestaat uit cv-screening, een eerste gesprek met de Amstelring Academie en de traineeship-coördinator. Daarna volgt eventueel een tweede gesprek met projectleiders. Mochten deze gesprekken positief zijn, volgt als laatste gesprek het arbeidsvoorwaardengesprek. 

7. Wat zijn de instroommomenten?

Er is 1 vast instroommoment per jaar, deze is in februari. Tussentijdse instroom is niet mogelijk, maar je kunt eventueel op een tijdelijke functie starten en later solliciteren voor het traineeship.

Meer weten over dit traineeship?

We zijn heel benieuwd naar wie jij bent en wat je zoekt als trainee. Neem contact op met onze recruiter Caroline, zij vertelt je er alles over.

Caroline Roos

06 - 18 71 69 76

Blijf op de hoogte van
de nieuwste vacatures

Meld je aan en ontvang ze als eerste in je mailbox.