Diversiteit & inclusie bij Amstelring

Bij Amstelring is iedereen welkom. Er wonen en werken dan ook allerlei mensen, ieder met een eigen achtergrond, familie, tradities, gewoontes en geloofsovertuiging. Wij vinden dat zichzelf kan en mag zijn. Medewerkers, cliënten en vrijwilligers: iedereen moet zich vrij, veilig en gerespecteerd voelen.

We hebben oog voor persoonlijke behoeften, tradities en gebruiken en maken ons hard voor dat er in de teams, op locatie en bij cliënt thuis een sfeer heerst van verbondenheid en verdraagzaamheid. 

We streven naar een open en gastvrije cultuur, waarin verschillen worden erkend, gewaardeerd én benut. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan betekenisvolle zorg en een veilige en prettige werkomgeving, krijgt bij ons de ruimte om dat te doen. Dit doen we door ons juist bewust te zijn van diversiteit in gender, leeftijd, geaardheid, fysieke en mentale mogelijkheden, achtergrond en/of geloofsovertuiging. 

Binnen Amstelring houdt de werkgroep 'Diversiteit' zich actief bezig met informatieverstrekking, met bewustwording en veranderingen. De werkgroep helpt met oplossingen en zorgt dat we als organisatie bereiken en behouden waar we voor staan.

Roze loper

Jezelf kunnen en mogen zijn. Op een plek waar je veilig bent, met een sfeer van respect en verdraagzaamheid. Dat kan bij Amstelring, met name bij de locaties die het kwaliteitscertificaat de Roze Loper hebben.

De Roze Loper is het landelijke keurmerk voor verpleeghuizen en verzorgingshuizen die aandacht hebben voor seksuele diversiteit, bij cliënten en medewerkers. 

Collega's aan het woord over diversiteit

Ondersteuning op locatie

'Als je maar geen hoofddoek gaat dragen'

Met Nabil kwam een vleugje Sahara in het leven van de Uithoornse Anne. Maar goed dat ze niet wist hoe moeilijk het zou worden. Ze hebben nu samen een gezin. Soms is ze nog verbaasd dat ze zover is gekomen.

Ondersteuning op locatie

'Ik heb me nooit laten belemmeren door mijn handicap'

Door zuurstofgebrek bij de geboorte is Petra Louman spastisch. Dit uit zich vooral in haar benen: ze kan moeilijk lopen. Opvallend genoeg heeft ze daar zelf niet zo’n last van. ‘Ik heb me nooit laten belemmeren door mijn handicap.’

Helpende

'Nederland is een superland'

Van het oud-communistische Roemenië naar het vrije Nederland van de jaren 90. Het was een hele stap, maar spijt heeft Betty nooit gehad. Ze werkt sinds een paar jaar in verpleeghuis Rozenholm en voelt verwantschap met ouderen. Hun verhalen van vroeger, herinneringen aan oorlog en onvrijheid, ze zijn haar niet vreemd.

Activiteitenbegeleider

Een moeilijke weg, maar nu: één en al kleur en acceptatie

Wawan Kawulusan had het met zijn Chinese achtergrond in Indonesië al niet makkelijk. In Nederland bleek hij ook nog eens op jongens te vallen. Hij deed er zo’n 10 jaar over om uit de kast te komen. Maar hoe moeilijker de weg, hoe zoeter de beloning? Voor Wawan lijkt het er wel op.

Begeleidend therapeut

Met hart voor het welzijn van 'roze' senioren

‘Ik weet hoe beklemmend het is, als je een belangrijk deel van jezelf verzwijgt. En hoe bevrijdend het is, als je wel jezelf kan zijn. Het is dan ook enorm inspirerend om te zien hoe activiteitenbegeleiders en geestelijk verzorgers op allerlei manieren seksuele diversiteit zichtbaar maken.’

Ondersteuning op locatie

'Als ik bid vergeet ik mijn zorgen'

Nursel was een jaar of 3, toen ze uit Turkije naar Nederland kwam. Ze groeide op in Amsterdam Oost. Hoe belangrijk haar afkomst voor haar is? ‘Ik denk soms dat die voor anderen belangrijker is dan voor mij.’

Verpleegkundige

Alleen nog maar vooruit

Geboren in Pakistan, getogen in Griekenland, in Nederland in ontwikkeling. Zo ziet Raza (29) zijn leven in een notendop. Hij raakte veel kwijt en voelde zich vaak eenzaam. Maar dat motiveerde hem ook. ‘Als je alles achter je laat, kun je alleen nog maar vooruit.’

Helpende

'Ik kwam als 15-jarig meisje uit Ghana'

Adwoa Nyarko (38) werkt sinds 2009 als helpende in Het Schouw. Ze groeide op in Accra, de hoofdstad van Ghana. ‘Ik woonde bij mijn tante, samen met haar kinderen. Mijn vader was in Nederland, mijn moeder zag ik niet. Helaas.

Blijf op de hoogte van
de nieuwste vacatures

Meld je aan voor de job alert en ontvang nieuwe vacatures automatisch je mailbox.